Cum iti imbunatateste uleiul de neem tenul?

Uleiul de neem este folosit pentru ingrijirea pielii de mii de ani, fiind foarte apreciat in India si fiind folosit intensiv in medicina ayurvedica pentru multe probleme ale tenului. In ultima vreme, acesta a devenit tot mai popular si in Europa, iar, mai recent, si in Statele Unite.

Ce este neemul?

Copacul neem este un arbore vesnic verde care face parte din familia mahonului si este foarte raspandit in regiunile mai uscate din India, Asia de Sud – Est si anumite zone din Africa. Frunzele, scoarta, fructele si uleiul obtinut din acesta au calitati medicinale, multe dintre ele jucand un rol important in ingrijirea pielii.

Studiile stiintifice au demonstrat ca neemul are proprietati variate, putand sa inhibe dezvoltarea virusilor, a fungilor, distruge bacteriile si microorganismele, calmeaza durerile, reduce anumite semne de inflamare etc.

Uleiul de neem este folosit in industria ingrijirii pielii pentru ca include foarte multi nutrienti. Neemul contine nivele foarte mari de antioxidanti care te ajuta sa te protejezi contra poluarii din aer. De asemenea, mai include si carotenoizi (similari carotenului) ce au nivele foarte ridicate de antioidanti, care ajuta la apararea pielii contra radicalilor liberi.

Uleiul de neem are un nivel foarte ridicat de acizi grasi si vitamina E, fiind foarte usor absorbit in piele, fara sa o lase grasa. Dupa ce a fost absorbit, aceste proprietati puternice lucreaza pentru a reintineri celulele pielii si pentru a reda elasticitatea.

Cand este folosit regulat, acest amestec de compusi face neemul sa fie perfect pentru a indeparta ridurilor si liniile, prevenind, in acelasi timp, semnele de imbatranire. Saturarea de antioxidanti si vitamina E te vor ajuta sa obtii din nou o stralucire tinereasca a pielii uscate sau afectate.

In plus, uleiul de neem este ideal pentru pielea predispusa la acnee, deoarece poate calma iritarea si inflamatia, sa indeparteze cosurile si bacteriile de la suprafata pielii care ar duce la mai multe eruperi. Uleiul de neem contine un compus similar cu aspirina. Acizii grasi din uleiul de neem poate preveni si sa trateze cicatricile pe care le lasa acneea, fiind si un exfoliant foarte bun, putandu-se utiliza in cremele faciale pentru a indeparta impuritatile si pentru a micsora porii.