Pixels, o aventură digitală

Pixels revine în cinematografe, de data aceasta într-un lungmetraj și aduce pe marile ecrane personaje îndrăgite ale jocurilor ce au făcut istorie în anii ‘80: PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert, sau Space Invaders.

După 5 ani de la lansarea scurtmetrajului Pixels care se lansa pe Youtube și care în doar câteva zile făcea milioane de vizualizări, Pixels revine într-un lungmetraj în care PAC-MAN, Centipede și Space Invaders sunt acum războinici digitali în Pixels.

Ieri seară am ales să plec într-o aventură digitală de 105 minute și să-mi aduc aminte de jocurile care au făcut istorie în anii 80 precum: PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert, sau Space Invaders.

Totul începe cu atacul unei rase extratereste care dorește să cucerească Terra și o amenință cu arme inspirate din cele mai celebre jocuri, interpretând înregistrările originale ca pe o declaraţie de război. Cum era de așteptat, mai marii de la Casa Albă sunt depăsiți de situație iar Președintele (Kevin James), prieten bun încă din copilărie cu Sam Brenner ( Adam Sandler) apelează la serviciile acestuia pentru a trece de acest impans. În adolescenţă Sam s-a clasat al doilea în campionatul de jocuri și tocmai de aceea Președintele și-a lăsat soarta în strategiile de joc ale acestuia. Cum niciodată nu poți să fi bun la toate jocurile, acesta și-a mai chemat alți doi buni prieteni gammeri reușind astfel să câștige jocul PAC-MAN.

Când totul se credea terminat iar Terra era salvată din mâinile noilor extratereștii, se pare că bătălia finală abia acum urma să aibă loc. Dacă câștigau jocul Donkey Kong, atunci chiar planeta era salvată iar rasa de extratereștii dispărea.

Aducându-și aminte de strategia din copilărie pe care a aplicat-o atunci când a câștigat locul 2 la Donkey Kong deoarece locul 1 a fost câștigat de unul dintre prietenii săi care se pare că a trișat scriindu-și codurile jocurilor pe ochelarii de soare, Sam reușește să salveze Terra.

Chiar dacă filmul este o comedie foarte interesantă, nu lipsesc nici momentele de love story, Sam îndrăgostindu-se încă de la primele cadre ale filmului de proaspăta divorțată Viollet cu care salvează  lumea.

Cu toate că aș mai avea să vă poftesc mici detalii despre film, o să mă opresc aici și vă invit să mergeți împreună cu familia, prietenii la acest minunat film. Merită!