Cum sa alegeti un port bebe

Un port bebe este un sistem care va este de mare ajutor in momentul aparitiei unui copil in viata dumneavoastra. Acest accesoriu este mai practic decat un carucior sau decat tinutul in brate, astfel ca puteti realiza si alte activitati mai usoare atunci cand va purtati pruncul aproape. Cu toate acestea, alegerea unui astfel de produs nu este usoara, astfel incat, indiferent de tipul unui astfel de sistem port bebe, trebuie avute in vedere cateva caracteristici importante de care trebuie sa tineti seama, atunci cand trebuie sa il achizitionati.

Dezvoltare fizica sanatoasa si confort cu sistemul port bebe

In primul rand, intr-un port bebe, atat copilul, dar si cel care il poarta trebuie sa se simta confortabil. Confortul sau se va datora pozitiei corecte si stabilitatii.

Un astfel de sistem trebuie sa fie ergonomic. Ce inseamna acest lucru? Asta inseamna ca intr-un astfel de sistem, copilul trebuie sa stea cat se poate de corect, pentru ca sa se poata dezvolta sanatos. De exemplu, printre cele mai bune sisteme se afla cel in care copilasul este tinut in pozitia broscutei. Asa cum banuiati, aceasta pozitie ii confera copilasului confortul de care are nevoie, va creste sanatos, ajutand la formarea corecta a coloanei vertebrale. Astfel ca, in pozitia broscutei, acesta va avea piciorusele indepartate, iar genunchii pozitionati ceva mai sus decat spatele. Nu este recomandat ca cel mic sa stea cu spatele la parinte, intr-un astfel de sistem de purtare, pentru ca acesta nu se va mai dezvolta corect din punct de vedere fizic.

Un alt lucru esential este acela ca un sistem port bebe trebuie ales in functie de varsta copilului, pentru a fi eficient.

Sistemul port bebe – caracteristici referitoare la material

Un alt aspect de luat in calcul cand vine vorba de achizitionarea unui astfel de produs este materialul din care este realizat. Este de dorit ca acesta sa fie moale, iar materialul sa fie natural. De asemenea, se recomanda ca bretelele sa fie late, dar si centura. In felul acesta, sistemul va deveni mai confortabil, si nici nu va lasa urme pe brate.

Mai trebuie spus si faptul ca un sistem port bebe trebuie sa fie practic si ajustabil pentru diferite tipuri de activitati: plimbari, activitati casnice, cumparaturi. De asemenea, in alegerea unui astfel de accesoriu este important si stilul de viata al dumneavoastra. Asadar, daca sunteti o persoana mai activa trebuie sa achizitionati un sistem port bebe cat mai rezistent, cat mai accesorizat, care sa permita si schimbare pozitiei copilului si sa fie confortabil pe toata durata activitatilor. Insa, daca utilizati acest sistem destul de putin timp, acesta poate fi mai simplu, poate chiar cele sub forma unei esarfe sau sal. Cu toate acestea, sistemul trebuie sa respecte regulile esentiale pentru a asigura confortul si dezvoltarea fizica sanatoasa a copilului.

Trebuie mentionat si faptul ca intr-un sistem port bebe, copilasul trebuie sa stea neaparat cu fata spre parintele sau, atat pentru o dezvoltare sanatoasa a corpului, cat si pentru a mentine constant un contact vizual cu acesta.

Este stiut faptul ca in primele luni de viata ale copilului, acesta nu isi sustine capul prea bine, fiind destul de fragil, de aceea, unui astfel de sistem nu trebuie sa ii lipseasca suportul pentru cap, caruia trebuie sa ii acordam atentie destul de multa.