Cum sa alegi o combina frigorifica performanta

Aceasta este principal intrebare pe care si-o pun oamenii atunci cand doresc sa achizitioneze o combina frigorifica. Iar la aceasta intrebare raspunsul este unul destul de simplu, caci dimensiunea unei combine frigorifice chiar conteaza. Insa cand spun acest lucru nu ma refer la faptul ca aceasta trebuie sa fie neaparat una mare, caci trebuie sa alegeti dimensiunea unei combine frigorifice in functie de nevoile dumneavoastra. Spre exemplu, daca aveti o familie cu putini membri sau in cazul in care gatiti foarte rar, nu este neaparat necesar sa va cumparati o combina frigorifica de dimensiuni mari, ci una care sa corespunda exact nevoilor dumneavoastra.

Clasa energetica a combinei frigorifice

Clasa energetica reprezinta de asemenea un aspect destul de important atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei combine frigorifice. Iar aici trebuie sa stiti ca exista combine frigorifice incluse intre clasele energetice F si A, A+ sau A++. Combinele frigorifice din clasele A, A+ si A++ au un consum de energie foarte scazut, motiv pentru care acestea sunt cele mai recomandate de catre specialisti. In acest caz trebuie sa stiti ca, combinele frigorifice din clasele A sau A+, prezinta un consum de energie cu pana la 25 % mai scazut.

Compresorul

In ceea ce priveste combinele frigorifice, trebuie sa stiti ca acestea pot fi dotate cu unul sau doua compresoare, pe care le puteti observa atunci cand va uitati in partea din spate a acestora. Pentru cei care nu stiu, compresorul este inima unei combine frigorifice, iar rolul acestuia este de a pompa agent refrigerant, iar astfel de a asigura functionarea intregului sistem. In cazul combinelor frigorifice dotate cu un singur compresor, racirea se realizeaza in cele doua compartimente, frigider si congelator, iar din aceasta cauza puteti observa ca astfel de combine frigorifice sunt dotate cu un singur potentiometru. Insa atunci cand vine vorba despre combinele frigorifice dotate cu doua compresoare, este necesar sa stiti ca acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere al consumului si mult mai performante.

Sistemele de dezghetare

Atunci cand vine vorba despre sistemele de dezghetare prezente la combinele frigorifice de ultima generatie, putem spune ca acestea pot fi automate sau no frost. Combinele frigorifice dotate cu dezghetare automata sunt unele dintre cele mai populare si sunt de asemenea destul de performante. Insa atentie, caci in cazul combinelor frigorifice, functia de dezghetare automata poate fi prezenta doar la frigider, nu si la congelator, caci exista astfel de aparate electrocasnice al caror congelator are nevoie de dezghetare manuala. In schimb, “ no frost” este o tehnologie de ultima ora care raceste interiorul unei combine frigorifice cu ajutorul unui aer rece- uscat. Ceea ce este important sa stiti despre combinele cu dezghetare “ no frost”, este ca recomandarea specialistilor este ca in interiorul acestora, sa fie pastrate numai produse ambalate, pentru ca in caz contrar, acestea se pot deshidrata