Cum sa alegi frigiderul

Pentru ca frigiderul este atat de important intr-o locuinta, alegerea sa ar trebui sa fie facuta cu foarte mare atentie, ca sa poti sa te asiguri ca ai facut investitia cea mai buna pentru tine. De aceea, trebuie sa analizezi nu doar volumul si pretul modelelor, ci si diferitele functii de care dispun acestea, ca sa reusesti sa gasesti aparatul care ti se potriveste.

Compartimentarea unui frigider

Compartimentarea este probabil la fel de importanta ca dimensiunile pe care le are frigiderul, deoarece, aparatul poate sa fie foarte mare, dar, daca nu e compartimentat cum trebuie, e ca si cum ai avea un frigider mic. Trebuie sa verifici daca rafturile sunt rezistente si daca dispun de variante diferite, ca cel de suport pentru oua, raftul pentru sticle ori sertarele pentru fructe si legume. Trebuie sa verifici si de cate rafturi dispune aparatul si din ce material sunt facute acestea.

Daca frigiderul are rafturi facute din sticla, inseamna ca acestea se pot curata foarte usor si pot sa mai cada bucati de alimente intre ele ori sa se prelinga lichidele intre rafturi. Adesea acestea sunt facute din sticla foarte rezistenta, pentru a putea sa reziste la socuri mecanice, fara sa se sparga. Rafturile facute din metal sunt, evident, rezistente la socuri ori la alte lovituri din greseala, insa pot sa cada bucati de mancare intre ele. Sertarele pentru fructe si legume se afla, de obicei, in partea inferioara si au rolul de a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp si sa le fereasca de a prinde miros de la alte produse.

Autonomia

Autonomia fara curent nu e un lucru la care te uiti intotdeauna, desi, in unele cazuri, poate sa fie foarte important. Curentul poate oricand sa cada, din motive variate, ceea ce poate sa afecteze produsele alimentare din frigider, schimbandu-le textura, gustul sau chiar sa le strice complet, mai ales daca acest lucru se intampla vara. De aceea, ar trebui sa stii ca fiecare frigider are mentionat in fisa sa tehnica autonomia pe care o are fara conectivitate la curent electric, ceea ce iti arata care e perioada de timp in care produsele alimentare pot sa ramana reci, la temperatura necesara, fara sa se strice, in cazul in care curentul pica. Se recomanda ca perioada de autonomie sa fie de macar zece ore.

Alte lucruri importante la un frigider sunt ventilatorul, care are rolul de a uniformiza temperatura din interiorul aparatului, nivelul de zgomot atins (se recomanda sa fie sub 60 de decibeli), dar si capacitatea de congelare, ce iti arata care e numarul de kilograme de produse alimentare pe care le poate congela aparatul intr-o perioada de 24 de ore. Trebuie mentionate si functiile de super racire si de super congelare, care, prin prezenta lor, iti indica faptul ca, apasand un simplu buton, frigiderul poate sa raceasca sau sa congeleze mai repede produsele alimentare, trasatura utila, mai ales daca introduci aici mai multe produse alimentare deodata.

Analizeaza aceste lucruri si vei alege, negresit, frigiderul pe care ti-l doresti, in magazin.