Care este cel mai bun prezervativ pentru tine?

Prezervativul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a preveni sarcina, dar si transmiterea anumitor boli destul de grave cum ar fi, hepatita, sifilisul sau HIV. El reprezinta o metoda „la moda” la care se apeleaza pentru protectia si siguranta ambilor parteneri.

Din ce sunt facute prezervativele?

Prezervativele sunt realizate din:

  • latex;
  • poliuretan;
  • piele de miel;
  • poliizopren.

Aceste materiale au rolul de a preveni, in mod eficient, instalarea unei posibile sarcini, dar si bolilor cu transmitere sexuala. Majoritatea celor care exista pe piata sunt considerate sigure, cu mici exceptii. Nu este indicat sa se cumpere prezervative prea ieftine sau de la persoane care nu sunt de incredere.

Cat de sigur este prezervativul?

Specialistii BlackBeauty sustin faptul ca prezervativul este destul de sigur, daca este utilizat corect. Astfel, el sigur intr-o proportie de 98%. In cazul in care nu este folosit conform instructiunilor, procentul scade la 85%. Atat prezervativele pentru barbati, cat si cele pentru femei, asigura protectia necesara impotriva bolilor care se pot transmite prin schimbul de fluide. Prezervativul actioneaza ca o bariera si nu lasa sa treaca virusii si bacteriile, dar nici sperma. Studiile sustin faptul ca ar fi mai eficient in cazul anumitor afectiuni cum ar fi gonoreaa, HIV sau sifilisul. In cazul herpesului si in cazul negilor genitali, se pare ca nu ar fi atat de eficient. Acesti virusi sunt transmisi prin contactul direct cu pielea si afecteaza labiile, scrotul si interiorul coapselor. Prezervativul acopera doar penisul si interiorul vaginului.

Prezervativul de calitate. Ce conditii trebuie sa indeplineasca?

 

Prezervativele sunt produse care ar trebui sa fie sigure. Pentru a verifica a lor calitate, toate companiile sunt obligate sa faca teste asupra lor-asupra materialului, a rezistentei acestuia, a flexibilitatii etc.

Trebuie evitate prezervativele nou aparute pe piata!

Prezervativele care sunt aparute recent pe piata au ca rol secundar protectia, ele fiind facute mai mult pentru stimulare. Trebuie evitate total acele produse care nu au specificat pe ele faptul ca protejeaza impotriva bolilor si a sarcinii. Daca prezervativul nu acopera in intregime organul masculin, nu va oferi protectia necesara.

Instructiunile trebuie citite cu mare atentie

Cine achizitioneaza o cutie de prezervative sau doar unul singur, are responsabilitatea de a citi eticheta produsului in care ar trebui sa se specifice ca acel prezervativ protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Asa cum s-a mentionat mai sus, prezervativul nu protejeaza impotriva tuturor afectiunilor de acest gen. Unele persoane pot sa intre in contact cu anumiti virusi sau bacterii.

Prezervativele in materiale naturale ar trebui evitate

Aceste produse reprezinta o alternativa la prezervativele din latex. Si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste prevenirea sarcinilor, dar nu si a bolilor. Cei care sunt alergici la altex sau cei care doar cauta asemenea alternative, ar trebui sa incerce prezervativele din poliuretan. Sunt ceva mai costisitoare, insa sunt mai confortabile si mai sigure, la fel cum sunt si cele din latex.

Prezervativele care sunt folosite trebuie sa fie lubrifiate

Nu toata lumea simte sau are nevoie sa foloseasca lubrifiant. Vaginul secreta in mod natural acele substante care au rolul de a lubrifia zona. Este adevarat ca nu toate femeile au un organism care sa functioneze perfect din acest punct de vedere. In aceste situatii, ar trebui sa se utilizeze prezervative care sunt foarte bine lubrifiate sau, daca nu este suficient, sa se foloseasca si un lubrifiant pe baza de apa.

Lubrifierea pe partea exterioara a prezervativului reduce frictiunea in timpul sexului si previne alunecarea sa, dar si ruperea. Nu trebuie sa se foloseasca lubrifiant pe baza de ulei, cum ar fi anumite lotiuni sau uleiul pentru bebelusi, pentru ca acestea pot duce la ruperea prezervativului.

A nu se folosi prezervative expirate!

Fiecare cutie de prezervative, cat si fiecare produs in parte trebuie sa aiba inscriptionat data fabricarii, dar si data la care expira. In cazul in care cineva observa ca prezervativul are data expirata, trebuie sa il arunce imediat si sa caute unul nou. Daca il va folosi oricum, acesta se poate rupe in timpul actului sexual.

Prezervativele care nu sunt depozitate corect trebuie evitate!

 

Aceste produse sunt sensibile la caldura, dar si la actiunea de frecare. Asadar, modul in care ele sunt depozitate este foarte important. Prezervativele trebuie depozitate in locuri uscate si racoroase. In cazul in care sunt expuse la temperaturi foarte mari sau, dimpotriva, foarte joase, se pot rupe sau fisura. Nu trebuie puse nici in portofele, deoarece frictiunea la care sunt supuse le poate rupe.

Prezervativele care contin spermicide ar trebui evitate

Unele prezervative contin spermicide si acestea pot sa cauzeze iritatii la nivelul vaginului sau a anusului. Din acest motiv, este indicat sa se achizitioneze prezervative care nu contin aceste substante. Anumite persoane nu sunt alergice la spermicide, dar este un aspect care nu poate fi cunoscut decat in urma unor teste sau in urma folosirii acestor prezervative. De aceea, este mai indicat sa se evite acest gen de produse.

Ce trebuie facut in cazul in care se rupe prezervativul?

In cazul in care prezervativul se rupe in timpul actului sexual, el trebuie scos imediat si schimbat! Daca exista riscul de transmitere a unor boli, persoanele implicate trebuie sa mearga la medic in cel mai scurt timp posibil! Acesta va oferi toate sfaturile utile in ceea ce priveste identificarea simptomelor anumitor boli, dar si solutiile care exista. In cazul in care exista teama de o posibila sarcina, sunt anumite metode de contraceptie care pot fi aplicate in cel mai scurt timp posibil. Acestea pot fi indicate fie de catre medic, fie de catre farmacist. Femeile pot opta fie pentru pastilele anticonceptionale, fie pentru anumite dispozitive intrauterine, cum ar fi steriletul. Ele pot opri instalarea unei posibile sarcini si in cazul in care prezervativul se rupe. Cu cat se intervine din timp, cu atat mai bine.