Femeile au fost dintotdeauna fascinate de stralucirea bijuteriilor, in special a acelora confectionate din metale pretioase, ornate cu diamante, pietre si cristale de o frumusete orbitoare, masive ori delicate, care sa le puna in valoare eleganta si feminitatea.
Asociat cu soarele prin culoarea sa, considerat un simbol al perfectiunii, al divinitatii si al nemuririi, aurul a fascinat din cele mai vechi timpuri, fiind preferatul regilor, faraonilor si imparatilor, care il doreau in permanenta in preajma lor sub forma obiectelor de uz cotidian, a pieselor de mobilier, a podoabelor, a armelor, etc. Nu este deloc intamplator faptul ca simbolurile centrale ale oricarui conducator: coroana, sceptrul si inelul cu sigiliu erau realizate din aur, inca din vremurile antice, considerentele fiind acelea ca era cel mai valoros metal si atribuia purtatorului puterea absoluta. De altfel, pana in epoca Renasterii, numita si ‘era bijuteriior’, bijuteriile din aur si argint nu erau accesibile decat celor bogati, iar etalarea zilnica a cat mai multor podoabe reprezenta dovada prosperitatii si a bunastarii acelora de pe cele mai inalte trepte ale societatii.
Nobletea, densitatea si durabilitatea sa in timp, au impus aurul drept un dar al divinitatii pentru fiintele umane, iar in Egiptul antic faraonii erau inmormantati cu masti mortuare realizate din aur masiv, alaturi de obiecte personale, de natura religioasa ori administrativa, bijuterii, toate create din aur pentru a-i asigura nemurirea. Aceeasi noblete si stralucire au stat la baza utilizarii aurului pentru confectionarea primelor monede, marcand economia si schimburilor comerciale pentru totdeauna. De la legenda regelui Midas, la cea a lanii de aur ori a alchimistilor, precursorii chimiei care doreau sa afle secretul obtinerii aurului din alte metale nepretioase, aurul a starnit interesul, imaginatia si curiozitatea omului, fascinandu-l si inspaimantandu-l totodata.
Bijuteriile din aur constituie o investitie, deoarece valoarea lui se mentine peste ani, dar si o bucurie ce ne lumineaza viata de zi cu zi. Varietatea de modele si culori ale bijuteriilor din aur le transforma in prietene nelipsite ale doamnelor si domnisoarelor in momentele cele mai fericite ale existentei: inele de logodna, verighete, diademe de mireasa, cercei, bratari, lantisoare si coliere elegante, talismane, etc. Toate femeile viseaza sa aiba podoabe somptuoase precum ale Cleopatrei ori delicate precum ale reginei Regatului Unit, insa orice bijuterie din aur are frumusetea ei si o stralucire care sporeste in momentul in care este asezata la gatul, urechile ori mainile unei reprezentante a sexului frumos. Bijuteriile din aur se mentin permanent in tendinte, avand un caracter peren si reprezentand o dovada de dragoste pe care o putem face catre toate persoanele deosebite din viata noastra. Se poate alege dintre bijuterii din aur galben, din aur roz, foarte potrivite pentru cadourile destinate persoanelor mai tinere, din aur alb, extrem de apreciate in ultimii ani, in special in cazul inelelor de logodna, verighetelor si seturilor foarte elegante, si bijuterii din aur negru ori verde.
Fie ca sunt foarte delicate, de dimensiuni mai mari, opulente, innobilate de diamante, briliante, alte pietre pretioase si semipretioase, bijuteriile din aur sunt un mod de a ne exprima sentimentele, starile, emotiile coplesitoare ce insotesc momentele cruciale ale vietii, aducand un strop de nemurire in viata fiecaruia. Nimic nu se compara cu o bijuterie de aur care merge din generatie in generatie intr-o familie, cum ar fi o bratara, un colier, chiar inelul de logodna al bunicii!