Uleiul de masaj si proprietatile lui benefice – Iată la ce este bun uleiul de trandafir

Atunci cand dorim sa avem parte de un masaj benefic din toate punctele de vedere, care in acelasi timp sa ne relaxeze si sa fie si benefic asupra organismului nostru, trebuie sa stim ce fel de ulei de masaj sa folosim in efectuarea acestuia.

Multe uleiuri de masaj precum uleiul de trandafir pot avea beneficii neasteptate pentru orgasnism. De exemplu, 2 studii recente au descoperit ca inhalarea sau masarea cu ulei de trandafir poate creste apetitul sexuale atat al femeilor cat si al barbatilor.

Acest studiu s-a facut chiar si pentru persoanele care administreaza in mod regulat antidepresive, observand beneficii asupra apetitului sexual al acestora.

Uleiuri de masaj exista destul de multe, insa nu toate dintre acestea pot avea rezultate bune asupra tipului nostru de piele, asa ca este destul de important sa cunoastem cateva lucruri despre cele mai importante dintre acestea.

Unul dintre cele mai utilizate uleiuri de masaj este uleiul de jojoba, care dupa cum ne putem da seama din denumirea lui, este realizat din planta numita jojoba.

Intr-un studiu din 2015, s-a descoperit ca masajul cu uleiul de trandafir pentru copiii care au trecut curand printr-o operatie ii ajuta pe acestia sa se bucure de

uleiuri de masaj

Aceasta planta mai este numita in termeni populari si “aurul desertului”, deoarece ea creste in zonele aride si inca din vremuri stravechi a fost folosita pentru efectele pe care aceasta le are asupra organismului uman. Cea mai importanta intrebuintare a uleiului de jojoba este hidratarea pielii corpului.

Tot in categoria uleiuri de masaj putem include si uleiul de macadamia, despre care se spune ca este un izvor de sanatate atunci cand vine vorba despre pielea corpului. Acest ulei de macadamia se obtine din nucile arborelui cu acelasi nume, care este originar din Australia.

Datorita cantitatii mari de acizi grasi mononesaturati, acest ulei are rolul de a reda pielii frumustea si stralucirea de care are nevoie. Destul de bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, uleiul de macadamia poate lupta cu usurinta impotriva radicalilor liberi, protejand celulele si contribuind la regenerarea acestora intr-un timp destul de scurt.

Uleiul din miez de caisa este unul dintre uleiurile de masaj care contine vitamine, minerale si acizi grasi, fiind folosit adesea in randul persoanelor care vor sa scape de stresul de zi cu zi. Datorita compozitiei sale, uleiul din miez de caisa este benefic pentru toate tipurile de piele, dar el este folosit in special atunci cand vine vorba despre pielea imbatranita si deshidratata.

Uleiul de macese face parte din categoria uleiurilor de masaj care sunt folosite pentru pielea arsa de razele puternice ale soarelui. Acest ulei mai este insa folosit si pentru tratarea cicatricilor, in special a icatricilor ramase in urma unei acnee.

Uleiul de ardei iute, chiar daca multora nu le vine sa creada, este unul dintre cele mai cautate uleiuri de masaj, datorita rolului lui de a restabili circulatia la nivelul vaselor sangvine si puterii lui de a combate celulita intr-un timp destul de scurt.

Uleiul de trandafir este utilizat mai ales atunci cand se doreste regenerarea pielii sau scaparea de riduri, astfel putem spune ca el poate fi folosit cu succes atat pentru corp, cat si pentru ten. Acest tip de ulei de masaj poate fi folosit cu incredere pentru absolut orice tip de piele, iar de fiecare data cand va fi folosit va aduce numai relaxare si senzatie de bine.

Uleiul de orez, ideal pentru corpul tau

Dintotdeauna, in tarile asiatice, uleiul de orez a reprezentat secretul de infrumusetare al femeilor. Astazi, asta nu mai este un secret deoarece el a fost raspandit in toate lumea si majoritatea femeilor, indiferent de etnie, il folosesc.

In primul rand, atunci cand folosesti ulei de orez ca si produs cosmetic, poti incetini imbatranirea pielii, deoarece acesta lupta impotriva radicalilor liberi. Deoarece uleiul de orez este bogat in vitamina E, acesta poate penetra in profunzime straturile pielii, mentinand hidratarea acesteia o perioada lunga de timp, pielea fiind hranita in profunzime.

Oamenii de stiinta au descoperit ca uleiul de trandafir protejeaza pielea impotriva microbilor care cauzeaza infectii. Acestia includ e. coi, precum si alte bacterii cum ar fi stafilococul.

Intr-un alt studiu, s-a decosperit ca uleiul de trandafir este efciient impotriva candidei, are poate cauza infectii fungice ni gura, gat sau vagin.

Daca folositi ulei de orez pentru tenul dumneavoastra, atunci dupa numai cateva aplicari va veti putea da seama cu usurinta ca pielea tenului nu mai este la fel de ferma ca inainte, elasticitatea acesteia fiind in mare masura imbunatatita.

ulei de trandafir

Si regenerarea celulelor reprezinta un aspect destul de important pe care uleiul de orez il poate produce in cazul in care el este aplicat pe piele, asa ca, cu cat celulele se refac mai repede cu atat pielea va fi mai catifelata si mai curata. Uleiul de orez are actuine inflamatorie, lucru care nu poate duce decat la vindecarea eczemelor si la vindecarea iritatiilor.

Uleiul de orez iti mai poate proteja pielea de factorii externi ce pot cauza imbolnavirea acesteia, cum ar fi vantul, radicalii liberi, poluarea si temperaturile reci. Pana si cearcanele pot fi cu usurinta combatute de catre puterea uleiului de orez, deci acestea pot tine si locul anticearcanelor.

Chiar si atunci cand pielea tenuli dumneavoastra prezinta roseate sau edeme, uleiul de orez este cel care va poate scapa de acestea intr-un timp foarte scurt.Atunci cand doresti sa scapi de matreata este doar necesara masarea cu ulei la nivelul scalpei, astfel aceasta devenind imediat o amintire neplacuta.

Tot la nivelul scalpului, atunci cand pielea este uscata sau daca se ingrasa repede, uleiul de orez este cel care iti poate da echilibrul de care ai nevoie pentru a te putea simti in largul tau.

Uleiul de orez are si rolul de a intari radacina firelor de par, mai ales in cazul celor care au probleme cu caderea parului, indicat pentru acestia fiind sa il aplice cu o jumatate de ora inainte sa se spele pe cap. Aspectul pe care acesta il ofera parului este unul sanatos, cu fire de par mult mai lucioase, mult mai rezistente si mai usor de aranjat.

Asa ca nu mai sta pe ganduri, ci pentru a te bucura mereu de aspectul tau, include uleiul de orez printre produsele tale de infrumusetare si ingrijire si cu siguranta ca nu o sa iti para rau de alegerea facuta. Astfel parul tau si pielea corpului vor fi mai tinere si iti vor da toata naturaletea de care ai nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *