Genti dama de voiaj

Oamenii iubesc sa calatoreasca inca din cele mai vechi timpuri, sa exploreze culturi si obiceiuri noi, sa cunoasca moduri de viata diferite, sa experimenteze arome noi, etc. Cum vara este anotimpul potrivit pentru calatorii, ramane sa ne facem bagajele, sa ne luam toti prietenii dragi, sa alegem destinatia si sa plecam.

Pentru reprezentantele sexului frumos e dificil de spus ce punem in bagaje, dar mai ales, ce tip de geanta de voiaj este in voga sezonul acesta. Precum se intampla in cazul posetelor ori a gentilor purtate zi de zi, unde exista o varietate extraordinara de modele, forme si texturi, si in cazul gentilor de voiaj de dama se evidentiaza o paleta larga din care se poate alege.

Lucrurile ar fi stat cu totul altfel, insa, daca nu ar fi aparut mijloacele de transport si nu s-ar fi dezvoltat caile de comunicatie, menite sa favorizeze calatoriile dintr-un loc intr-altul. Revolutia industriala de la inceputul secolului al XIX-lea, dezvoltarea cailor ferate si utilizarea vapoarelor cu motoare cu aburi, au marcat posibilitati tot mai crescute de calatorie pentru femei, asadar o cerere tot mai mare pentru genti de voiaj de dama, adaptate nevoii de a transporta mai multe articole de ingrijire personala, de igiena, etc., deoarece pana in acel moment gentile erau de dimensiuni mai mici ori, mai simplu, erau inlocuite cu saci de calatorie.

Pentru a raspunde noilor cerinte, au aparut genti de voiaj confectionate din materiale rezistente, precum pielea ori lemnul, dotate cu lacate, catarame si alte metode anti-furt, intrucat calatoriile cu trenul erau lungi si hoti existau la tot pasul. In general, aceste genti de voiaj erau carate de catre domni si, pentru ca erau tinute in mana, au fost denumite ‘handbags’ (genti de voiaj de mana).