Sexul in timpul menstruatiei poate sa reduca crampele

Pentru ca nu pot sa specific nici o sursa empirica care sa sustina aceasta idee, eu as recomanda putina atentie atunci cand vine vorba de a accepta afirmatia conform careia sexul in timpul menstruatiei poate sa reduca crampele. S-ar putea la fel de bine ca acest lucru sa aiba loc (si exista unele motive teoretice foarte bune care arata ca acest lucru este posibil- si ca masturbarea poate sa aiba aceleasi efecte benefice), dar eu ma gandesc ca ne grabim daca acceptam asemenea afirmatii inainte de a gasi unele dovezi mai solide in favoarea acestora.

In mod ideal, mi-ar place sa vad un studiu in care un grup de femei sunt recrutate pentru a raporta atat activitatile lor de natura sexuala, cat si cantitatea de crampe si de durere in timpul urmatoarei lor menstruatii. Pana cand nu o sa avem un asemenea studiu, tot ceea ce pot sa zic este ca, in mod speculativ, ar putea sa existe unele beneficii de reducere a durerii a sexului in timpul perioadei de menstruatie; cu toate acestea, in acest moment ne lipsesc dovezile in acest sens.

sexul-in-timpul-menstruatiei

Sexul in timpul perioadei de menstruatie este o activitate riscanta

Cat priveste riscurile, eu nu stiu de nici o cercetare care sa sugereze faptul ca sexul in timpul perioadei de menstruatie este o activitate riscanta pentru starea de sanatate a unei persoane, in afara de riscurile obisnuite care insotesc in mod obisnuit sexul vaginal.

In mod specific, exista un risc de aparitie a unei sarcini nedorite, luand in considerare ca spermatozoizii pot sa traiasca timp de cateva zile in anumite portiuni ale tractului reproducator al unei femei; cu toate acestea, riscul de sarcina este, de fapt, unul mult mai mic in aceasta perioada fata de alte etape ale ciclului menstrual.

Exista, de asemenea, riscul unei transmiteri de infectii cu transmitere sexuala, asa cum exista mereu in timpul sexului. Totusi, unele cercetari sugereaza faptul ca are potentialul de a creste riscul de transmitere a unor boli cu transmitere sexuala (dar nu a tuturor bolilor), printre care se numara si virusul HIV, datorita potentialului contact cu sangele menstrual. Prin urmare, adoptarea unor practici de siguranta sexuala este totusi foarte importanta in aceasta perioada.

Daca vrei sa faci sex, nu ai decat

Mai pe scurt, nu avem prea multe dovezi care sa sugereze faptul ca sexul in timpul menstruatiei prezinta vreun risc sau un beneficiu (presupunand, desigur, ca se practica sexul sigur). Cu siguranta nu este un lucru pe care ar trebui sa il eviti- daca vrei sa faci sex, nu ai decat. Cu toate acestea, daca motivul tau principal pentru care vrei sa faci sex in timpul acestei perioade este faptul ca ai auzit ca iti ofera o reducere a simptomelor, trebuie sa stii ca dovezile nu sunt atat de solide pe cat sustin toate aceste siteuri web.