Bile Vaginale Kegel – pentru stramtorarea vaginului si intarirea muschilor vaginali

Care Sunt Beneficiile Bilelor Vaginale Si Cum Se Folosesc? Bilele vaginale, numite si bile Ben Wa sau bile Kegel au fost folosite de sute de ani pentru intarirea vaginului si a muschilor pelvieni. Aceste bile vin intr-o varietate de culori, greutati si marimi pentru a-ti oferi posibilitatea sa alegi jucaria care ti se potriveste cel mai bine.

Cu toate acestea, bilele au vaginale au mai multe beneficii pe langa intarirea muschilor vaginali. Acestea sunt cunoscute pentru orgasmele pe care le ofera femeilor, fiind uneori numite bile orgasmice. Alte denumiri pe care le mai au aceste bile sunt bile venus, bile gheise, bile de placere.

Daca detii o pereche de bile vaginale si nu stii sa o folosesti sau vrei sa iti cumperi dar vrei mai intai sa vezi daca merita, citeste in continuare. Iti vom explica cum se folosesc, care sunt beneficiile acestor bile si pentru cine sunt potrivite.

Cine poate folosi bilele vaginale?

Precum orice alt exercitiu asupra muschilor, folosirea excesiva a bilelor kegel nu este indicata. Acestea au ca scop intarirea muschilor vaginali si vin au niste reguli dupa care trebuiesc utilizate. Abaterea de la aceste reguli poate provoca problemele oricarui alt tip de exercitiu, cum ar fi:

  • surmenaj
  • duderi musculare
  • intinderi musculare

Modul prin care poti preveni acestea este sa respecti regulile sis a folosesti greutatea si marimea potrivita pentru tine. Desi informatiile de pe pachet te pot ajuta sa intelegi ce marime ti se potriveste, nu ar strica sa intrebi si doctorul inainte de a le utiliza.

bile vaginale kegel

De asemenea, este recomandat sa consulti medicul inainte de utilizare daca:

  • esti insarcinata sau tocmai ai nascut
  • ai deja dureri pelivene sau o infectie vaginala
  • ai avut de curand o peratie ginecologica
  • ai plantat un dispozitiv intrauterin
  • folosesti o cupa menstruala

Cum se pregatesc bilele vaginale pentru insertie?

Daca ai o pereche de bile vaginale dar nu stii cum se folosesc, urmeaza pasii de mai jos.

Pregatirea bilelor vaginale pentru insertie:

  1. Spala-le bine cu apa si sapun antibacterian
  2. Sterge-le cu un prosop curat si uscat
  3. Aplica o cantitate generoasa de lubrifiantpe baza de apa pentru a fi usor de inserat.

bile vaginale kegel

Cum se introduc?

Acum ca ai pregatit pentru inserare bilele Ben Wa, incepe distractia.

Aplica lubrifiant si pe vagin inainte de a le introduce pentru a face insertia acestor bile vagianle cat mai usoara. Dupa ce te-ai lubrifiat, urmeaza pasii:

  1. Stai jos intr-o pozitie confortabila
  2. Desfa picioarele
  3. Introdu incet si cu grija prima bila
  4. Bilele vaginale vin deobicei in set de 2 si sunt prinse intre ele printr-un snur mic din plastic, asadar introdu-l si pe acela in vagin.
  5. Dupa ce ai introdus snurul, introdu incet si a doua bila Ben Wa
  6. Impinge bila inauntru atat cat iti este confortabil. Daca bilele tale au un snur pentru a le scoate, acesta trebuie sa ramana inafara vaginului, asadar asigura-te ca nu il introduci in interior din greseala impreuna cu bilele.
  7. Inchide muschii vaginali si incepe sa iti faci trebuile obisnuite

Bilele gheise ar trebui acum sa fie bine introduse. Daca simti ca una din bile ii iese sau este vizibila in exterior, impinge-o inapoi in vagin incet.

Senzatia bilelor vaginale difera de la persoana la persoana, dar in general iti da o senzatie de furnicaturi usoara. Aceasta senzatie se intensifica in timpul miscarii precum mersul, aplecatul sau ridicatul.

Daca inca ai nelamuriri, uite aici un video care te poate ajuta.

Ce faci dupa ce sunt introduse?

Asta depinde pentru ce le folosesti. BIlele kegel pot fi folosite atat pentru exercitiile muschilor vaginali cat si pentru stimularea sexuala.

Daca folosesti bilele vaginale pentru a intari muschii vaginali, acest exercitiu te va ajuta sa-ti tonifiezi musculatura si iti va oferi mai mult control asupra muschilor din acea zona.

Odata ce te-ai obisnuit cu bilele kegel traditionale, este indicat sa incerci bilele de greutate kegel. Acestea iti vor duce exercitiul la un alt nivel si iti vor tonifia musculatura vaginala mai intens.

Daca vrei sa adaugi bilele kegel in rutina, urmeaza pasii:

  1. Intinde-te, lubrifiaza vaginul si introdu bilele
  2. Incordeaza muschii vaginali pentru a ridica bilele vaginale mai sus.
  3. Mentine contractia pentru 5 secunde, apoi relaxeaza.
  4. Repede acest exercitiu de 5 ori pentru un set complet

Poti face acest exercitiu de pana la 3 ori pe zi.

Daca le folosesti pentru stimulare, atunci trebuie sa stii ca aceste bile vaginale nu sunt folosite precum jucariile sexuale obisnuite. Cu toate ca te poti masturba cu acestea introducandu-le inauntru si scotandu-le afara din vagin, poti experimenta placeri mult mai intense daca le lasi inauntru.

Vor intensifica placerile altor tipuri de masturbare precum masturbarea clitorisului sau explorarea zonelor erogene.

Idei pentru utilizarea bilelor kegel in scopul stimularii sexuale

Cand stai intinsa in pat, introdu bilele in vagin. De asemenea, dupa introducerea bilelor vaginale in interior, poti folosi in exteriorul vaginului sau pe clitoris un vibrator pentru senzatii uimitoare.

Cat se tin bilele vaginale in interior?

La inceput, bilele vaginale se tin aproximativ 15 minute sau cat spune producatorul bilelor pe ambalaj. In fiecare zi trebuie crescut perioada de timp care bilele stau in vagin conform instructiunilor. De regula, timpul de mentinere a bilelor in vagin creste cu 5 minute in fiecare zi insa poate varia in functie de model.

Le poti lasa in interior pana la 6 ore, in functie de bilele pe care le folosesti si cat de tonifiati sunt muschii vaginului tau. Medicul ar trebui sa iti spuna mai multe despre utilizarea acestor bile si cat trebuie sa le tii in vagin.

bile vaginale kegel

Cum se scot?

Daca bilele tale kegel au o snur de scoatere, urmeaza pasii:

  1. Intinde-te intr-o pozitie confortabila
  2. Adauga lubrifiant pe vagin
  3. Trage de snur pentru a le scoate afara

Daca bilele nu au snur de scoatere, trebuie sa:

  1. Desfa picioarele
  2. Intdoaie genunchii pana ajungti intr-o pozitie confortabila
  3. Foloseste muschii vaginali pentru a le scoate, precum cu orice alta jucarie sexuala sau chiar un tampon.

Daca bilele nu au iesit, ramai calm. Le poti scoate adaugand mai mult lubrifiant. De asemenea, poti sa tusesti sau chiar sa sari pentru a ajuta corpul sa vaginul sa scoata bilele kegel.

Cum se curata si cum se tepoziteaza?

Igienza bilelor vagianle este esentiala. Daca nu au fost spalate inainte de depozitare, se pot dezvolta bacterii care la urmatoarea utilizare sa iti provoace infectii. Dupa ce ai scos bilele din vagin, trebuie sa:

  1. Spala-le cu apa calda si un sapun antibacterian de maini
  2. Sterge-le cu un prosop curat
  3. Lasa-le sa se usuce complet la aer timp de 1-2 ore pana ce acestea sunt complet uscate
  4. Odata uscate, pune-le inapoi in ambalaj
Riscurile utilizarii bilelor kegel

Bilele vaginale sunt considerate sigure pentru utilizare. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare:

  • Cand faci exercitii pentru intarirea muschilor vaginali, incordeaza doar 5 secunde muscii iar dupa fa o pauza de cel putin 5 secunde. Incordand mai mult sau fara o pauza iti poate provoca dureri temporare in zona muschilori vagianli.
  • Nu ar trebui sa utilizezi bilele vaginale mai mult de 6 ore odata. Folosirea excesiva poate duce la obosela musculara.
  • Ai grjia ca mereu bilele vaginale sa fie curate si dezinfectate pentru a preveni rice infectie

Nu le mai folosi si consulta un medic daca:

  • experimentezi dureri puternice sau discomfort
  • observi secretii neobisnuite
  • simti un miros neobisnuit din zona vaginala
Cum sa alegi bilele Kegel potrivite?

Daca esti nou in utlizarea bilelor Kegel, incepe prin utilizarea unui set de bile din plastic sau silicon. Asigura-te ca acestea sunt prinse intre ele si ca au un snur de scoatere. Desi unele seturi contin 3 sau mai multe bile, 2 este standardul iar cele mai multe bine Ben Wa vor fi in set de 2.

Odata ce simti ca nu mai reprezinta un efort pentru tine bileel pe care le ai acum, trebuie sa treci la urmatorul nivel:

  • achizitioneaza niste bile mai groase
  • treci de la bile mari la bile mai mici
  • treci de la material usor cum ar fi plastic sau silicon la ceva mai greu cum ar fi sticla sau metal

Pentru inceput, schimba un singul element, cum ar fi marimea. In timp ce progresezi, treci la alt tip de bile pentru un nivel mai avansat.

De unde pot cumpara bile vaginale?

Avand in vedere cat de cautate sunt acestea si ca interesul lor este din ce in ce mai crescut, le poti cumpara de la un sex shop. Personal recomand sex shop-ul Just Love deoarece cu acesta am avut cele mai bune experiente pana acum

O mica istorie a bilelor gheise

Numele de bile gheise nu este intamplator. Acesta aparut in urma cu aproximativ 1500 ani, cand amantele regilor chinezi numite gheise foloseau aceste bile pentru a-si tonifia muschii vaginali. Placerile barbatilor sunt mult mai mari daca muschii vaginali ai partenerei sunt tonifiati, asadar, asadar regele avea parte de cele mai placute partide de sex. Astfel au obtinut aceste bile numele de bile gheise. Femeia de asemenea simte placeri mai mari in timpul sexului dupa folosirea bilelor vaginale, cu toate ca in acea perioada nu se urmarea acest scop.

De-a lungul timpului, au inceput si femeile de rand sa le foloseasca, devenind la un moment dat foarte comune in Asia.